Iona de Sorescu, jucat din nou în Salina Turda

  • 22 noiembrie
  • 23 noiembrie
  • 24 noiembrie
  • ora: 18:00
  • cost: 40 lei

Iona

de Marin Sorescu

Descriere

Spectacolul Iona dupa o piesa de Marin Sorescu va fi jucată din nou la Salina Turda, anunță organizatorii de la Teatrul Sala Mică. Actor este Florin Vidamski iar regia îi aparţine  Mihaelei Panainte.

Spectacolele au loc în  22 și 23 noiembrie, de la ora 18:00,  la Salina Turda – intrarea Salina Durgau – Aleea Durgau, nr. 7.

Un bilet costă 40 de lei iar cu reducere pentru studenți și elevi 20 de lei.

Spectatorii din Cluj se pot deplasa cu autocarul (Cluj – Salina Turda și retur), costul transportului este de 14 lei (dus-întors).  Când rezervați biletul, anunțați, vă rog, și rezervarea locului în autocar.

Autocarul va pleca spre Salină la ora 17:00, de la Teatrul Național Cluj-Napoca – intrarea actorilor (în spatele teatrului).

Despre IONA

Spectacolul „Iona” s-a născut în urma întâlnirii dintre un text excepţional, creaţie a celebrului scriitor Marin Sorescu, şi un spaţiu inedit, lacul de sare, din adâncul Salinei Turda. Producţia  Teatrului Sala Mică în parteneriat cu Salina Turda, este un proiect cultural inedit şi a avut ca obiectiv principal, crearea unei forme estetice cu un mesaj puternic, în contextul cultural clujean, prin explorarea şi exploatarea unui spaţiu turistic, care devine un cadru perfect pentru un text excepţional al darmaturgiei româneşti.

„Iona e  poezie pură, Iona  parcurge un spaţiu iniţiatic şi revine în lume, poate tranformat, poate capabil de a se raporta la ceilalţi, altfel”-   a declarat  regizoarea Mihaela Panainte .

 

”Un proiect curajos şi incitant, o provocare frumoasă. Pentru mine acest drum către spectacol a dezvăluit o triplă întâlnire: cu regizoarea Mihaela Panainte – un animator de teatru talentat, care aduce un aport viu şi extrem de original în peisajul teatral românesc; cu textul lui Marin Sorescu – o tulburătoare adâncime, o complexitate ameţitoare a sensurilor şi o mare confruntare pentru orice actor; iar cea de-a treia, cu spaţiul acesta fenomenal din adâncul salinei, care se potriveşte perfect textului”, a mărturisit Florin Vidamski.

Rezervări

Rezervări bilete la tel. 0364 260 940 (între orele 9:00 – 17:00) sau 0748 827 432