Regulament de circulație și comportament în Salina Turda

Accesul turiștilor în Salina Turda este permis pentru vizite de agrement sau pentru cură balneară și se face în grup organizat sau individual, în timpul orarului stabilit, conform tarifelor în vigoare.

Accesul în salină în extraprogram sau in alte scopuri se face numai cu aprobarea directorului general sau a Consiliului de Administratie a societatii.

Accesul turiștilor în Salina Turda se face pe scări, utilizarea lifturilor fiind opțională. Vizitarea Salinei nu este condiționată de funcționarea ascensoarelor. Conducerea societății Salina Turda SA își rezervă dreptul de a opri funcționarea lifturilor în orice situatie cu potențial periculos pentru turiști sau buna desfășurare a activității.

În cazul vizitării salinei în regim individual se poate solicita serviciu de ghid turistic contra cost.
Pentru persoanele cu dizabilităţi neuromotorii accesul se face prin intrarea veche situată pe Str. Salinelor nr. 54B. Pentru această categorie de turişti salina este vizitabilă numai la nivelul galeriei de transport Franz Josef, Stationar Ghizela (baza de tratament), Mina Iosif (Sala ecourilor – balcon), Sala Crivacului, Sala puţului de extracţie, Sala de apel (Altar şi Scara bogaţilor).

Datorita temperaturii scazute de cca.12 gr.C, se recomanda turistilor se fie echipati cu imbracaminte groasa.
Persoanele cu afectiuni cardiace vor intra in Salina doar cu recomandare medicala aferenta. Nou-născuţii şi copii cu vârsta de până la doi ani trebuie expuşi cu prudenţă mediului salin, nu mai mult de 60 de minute.
Accesul in parcare se face pe baza de bilet conform tarifelor existente.

Pe toată durata șederii în subteran, turiștii vor avea un comportament decent care să nu deranjeze explicațiile ghidului turistic sau activitatea celorlalți turiști aflați în vizită la salină.

Circulația pe tronsoanele de galerii sau puțuri prevăzute cu scări se va face cu atenție și fiecare turist va avea grijă să nu-i incomodeze pe ceilalți participanți din grup. Circulația pe verticală se face pe scări sau cu liftul. În cazul circulației individuale în salină este strict interzisă intrarea in alte zone decat cele indicate de personalul salinei si de marcajele existente.

Este strict interzisă intervenția la tablourile electrice sau la liniile de transport și dispozitivele de distribuție a energiei electrice din subteran, precum și la dispozitivele de comandă a instalațiilor de iluminat, agreement și transport persoane din subteran.

Utilizarea instalațiilor și a dotărilor de agreement se va putea face numai cu plata biletului de acces/utilizare a instalației/dispozitivului de agrement respectiv. Se vor respecta cu strictețe indicațiile personalului de serviciu privind utilizarea instalațiilor și a dotărilor de agrement din subteran.

În cazul unei defecțiuni la Liftul Panoramic sau la instalația de agrement Roata Panoramică, turiștii aflați în lift sau in gondole vor aștepta remedierea defecțiunii și repornirea instalației, sau intervenția personalului de specialitate al societății pentru evacuarea persoanelor din lift sau gondole.

În Salina Turda este strict interzis intrarea in stare de ebrietate, fumatul și consumul băuturilor alcoolice sau a alimentelor precum si accesul cu animale de companie.

În subteran nu exista semnal GSM. Comunicarea cu suprafața se poate face prin intermediul sistemului de telefonie fixa al societății și numai pentru cazurile de forță majoră. Aparatele telefonice din subteran sunt amplasate după cum urmează:

  • Cabinet medical Staționar Ghizela;
  • Punct de vanzare suveniruri Mina Rudolf;
  • Punct de supraveghere Mini-golf Mina Rudolf;
  • Punct de supraveghere Roata panoramica Mina Rudolf;
  • Debarcader Mina Terezia.

Ieșirea pentru numărul de urgență 112 este libera și directă. Protocolul de acces este 9112.
Pentru alte servicii sau informații se va apela la personalul societății.

Copiii cu vârsta pana la 14 ani trebuie să fie neapărat însoţiţi de părinţi sau alte persoane mature, care sa-i supravgheze si care trebuie să urmărească respectarea prevederilor prezentului regulament.

Orice informații legate de activitatea de turism sau de istoricul salinei vor fi solicitate personalului de însoțire, ghizilor turistici sau organizatorilor de turism angajați ai societății.

Newsletter

Abonează-te la noutățile și informațiile relevante despre Salina Turda

Please install and activate the "Newsletter" plugin to show the form.

Bilete online

Experimentează spectacolul și magia Salinei Turda, mai rapid, cu biletul online.

De ce e Salina Turda spectaculoasă?

  • Salina Turda este un loc unic în lume, un spectacol al naturii.
  • Trăiești experiențe inedite, prin magicele galeriile subterane.
  • Salina Turda este o sursă naturală de sănătate și noroc.
  • Afli legendele Bunilor Uriași și ale minerilor care au trăit pe aceste meleaguri.