Mina Iosif – Sala ecourilor

Mina Iosif își păstrează încă misterul.

Galeriile prin sare te poartă către Mina Iosif, o mină conică ce coboară la 115 metri adâncime față de suprafață şi cu diametrul la bază de 67 m. A primit numele în onoarea împăratului Iosif al II-lea.

O poți vedea doar prin intermediul balcoanelor săpate în sare, situate la nivelul galeriei de transport. Această mină este în amenajare acum, pentru a fi si ea inclusă în circuitul de vizitare destinat turiștilor.

Totodată, denumirea de „Sala Ecourilor” vine de la reverberarea puternică a sunetului, datorată formei camerei și lipsa comunicațiilor majore cu alte lucrări miniere. Sunetele sunt redate de până la 20 de ori.

Mina Iosif – Sala ecourilor

O descriere din 1853 a Minei Iosif suna astfel : ”… prima ocna în care ești coborât într-un coș, cu funii, poate avea adâncimea de 50 de stânjeni. Are o formă perfect aparținătoare căpățânei de zahăr, care la gură e până la un punct căptușită cu lemn, mai jos începe să se deschidă și se tot lărgește, până ce clopotul se lasă pe talpa netedă a sării, cu diametrul de circa 30 de stanjeni….“ (Hetilap, 1853).

Legenda e vie, acolo, în adâncuri.

Bilete online

Experimentează spectacolul și magia Salinei Turda, mai rapid, cu biletul online.

De ce e Salina Turda spectaculoasă?

  • Salina Turda este un loc unic în lume.
  • Trăiești experiențe inedite, prin magicele galerii subterane.
  • Salina este o sursă naturală de sănătate și noroc.

Dragi turiști,
vă informăm cu bucurie că, în perioada 17 Februarie - 3 Martie 2024, Salina Turda va fi deschisă zilnic,
între orele 09.00 - 18.00, cu ultima intrare în subteran la ora 17.00!
Vă așteptăm cu drag!