Mina Rudolf

Bine ați venit în Mina Rudolf, o impresionantă lume a subteranului, care copleșește cu măreția și grandoarea sa, o veritabilă comoară din adâncuri, denumită astfel în onoarea prințului Rudolf al Austriei.

Cupola trapezoidală a Minei Rudolf este adâncă de 42 metri, lată de 50 și lungă de 80, o adevărată operă de artă. Mina Rudolf este și ultimul loc în care sarea a fost exploatată la Turda.

172 de trepte te conduc spre vatra minei. Se coboară 13 etaje, la fiecare pod de odihnă fiind marcat pe perete anul în care a fost exploatat nivelul respectiv.

Pe semi-tavanul nord-vestic s-au format de-a lungul anilor stalactite de sare. Ele urmăresc direcția unei intercalații de sare macrocristalină de puritate ridicată (peste 99,9% NaCl).

Mina Rudolf

Viteza de creștere a stalactitelor este de cca 2 cm/an, iar lungimea maximă până la care se dezvoltă este de aproximativ 3 m.

Liftul panoramic oferă turiștilor o imagine de ansamblu asupra întregii mine.

Acolo, la 120 metri în subteran, găsești o serie de activități inedite pentru spațiul în care te afli. Experiențe distractive, pentru cei mici și cei mari – un amfiteatru generos care găzduiește spectacole de tot felul, terenuri de sport, bowling, mini-golf, biliard, teren de sport, tenis de masă, dar și un loc de joacă pentru copii, cu tobogane și mini-panouri de baschet.

Roata panoramică, înaltă de 20 metri, este, și ea, unică, fiind probabil singura roată panoramică din subteran din lume.

Un parc de distracții și relaxare, sănătate la tot pasul, pentru toată familia.

Newsletter

[yikes-mailchimp form=”1″]

Bilete online

Experimentează spectacolul și magia Salinei Turda, mai rapid, cu biletul online.

De ce e Salina Turda spectaculoasă?

  • Salina Turda este un loc unic în lume.
  • Trăiești experiențe inedite, prin magicele galerii subterane.
  • Salina este o sursă naturală de sănătate și noroc.

Dragi turiști,
vă informăm cu bucurie că, în perioada 17 Februarie - 3 Martie 2024, Salina Turda va fi deschisă zilnic,
între orele 09.00 - 18.00, cu ultima intrare în subteran la ora 17.00!
Vă așteptăm cu drag!