Concursul de tir cu arcul cu tinte traditionale in Salina Turda

Aproximativ 120 de arcasi au participat la concursul de tir cu arcul desfasurat sambata in Salina Turda. Printre acestia s-au prezentat atat arcasi cu experienta cat si pasionati aflati la prima experienta in sportul cu sageti, din diferite zone ale tarii : Cluj, Alba, Oradea, Hunedoara, Zalau, Deva, Mures, Gherla, Craiova, Bucuresti si, bineinteles, Turda.

In cadrul scurtei  festivitati de deschidere, directorul societatii Turda Salina Durgau S.A.-  Maria Simona Baciu, le-a multumit participantilor pentru prezenta in asa numar mare la concurs asigurandu-i ca va urma o a II-a editie si faptul ca Salina Turda este deschisa la orice gen de activitate care indeamna la sanatate prin sport.

La festivitate a fost prezent si Doru Danilet, presedintele Federatiei Romane de Arc Traditional si Field alaturi de Florin Vulturar, sef serviciu Turism la Salina Turda , acestia oferind date tehnice si organizatorice in ordinea desfasurarii concursului de tir cu arcul.

Concurentii au fost impartiit pe grupe de varsta si au avut la dispozitie mai multe tipuri de tinte (in miscare si fixe ) asezate la distante diferite una de cealalta. Concursul s-a desfasurat pe parcursul a 5 ore, timp in care participantii si-au aratat indemanarea si tehnica pentru a aduna cat mai multe puncte.

Castigatorii concursului au fost:

Arc cu fereastra baieti

Seres Geza

292

Mugur Bogtean

241

Nitulescu Bogdan

237

Arc cu fereastra fete

Tomescu Alina

    153

Botos Andra

    139

Capusan Cristina

    98

Arc fara fereastra baieti

Salomon Csongo

221

Dosa Ionut

213

Pecsi Levente

192

Arc fara fereastra fete

Mazuru Elena

137

Sampalean Roxana

48

Juniori

INCZE ROBERT

180

Szekely Eduard

168