Expoziție de artă contemporană în Salina Turda Underground City XXI

Salina Turda găzduiește o expoziție de artă contemporană în sala puțului de extracție al Minei Iosif. MINES OF CULTURE este un proiect internațional inițiat de LAE – LABIN ART EXPRESS XXI, Croația, care se bucură de sprijinul Fundației Culturale Europene (ECF).

Sub denumirea de Underground City XXI artiștii croați țintesc spre transformarea locurilor de exploatare minieră, moștenire arhitecturală și industrială, în orașe subterane ale artei contemporane.

Expoziția panotată în sala puțului de extracție al Minei Iosif aduce în lumină spațiul cunoscut drept Camera Expoziției, marcând situația inițială a transformării pe care acest loc o va suferi o dată cu modernizarea și includerea în circuitul turistic al Minei Iosif, un alt proiect ambițios al Salinei Turda care va propulsa obiectivul turistic la un nivel superior de dotare și expunere turistică.

Expoziția va putea fi vizitată gratuit în intervalul orar 11,00 – 15,00. Programul de vizitare al Salinei Turda este zilnic, între orele 9,00 – 17,00, cu ultima coborâre în mină la orele 16,00.

Vă așteptăm cu mare drag!