In Salina Turda spectacolul cu opera “LUCEAFĂRUL”, de Nicolae Bretan

În data de 17 iunie 2014 , de la orele 20.00 , va avea loc în Salina Turda  spectacolul cu opera “LUCEAFĂRUL”, de Nicolae Bretan , cu prilejul comemorării a 125 de ani de la moartea poetului national MIHAI EMINESCU.  Data de 15 iunie este una simbolica pentru cultura româneasca deoarece se împlinesc 125 de ani de la moartea marelui poet român MIHAI EMINESCU .

Opera “LUCEAFĂRUL”, de Nicolae Bretan a fost scrisă în anul 1921. Prin acest proiect se dorește a promova cultura românească , valorile artistice românești, nu doar în sălile de spectacol , ci și în spații neconvenționale.  Opera , ca și poezia lui Eminescu, este structurată pe doua planuri –Cerul (Luceafărul și Arhanghelul) și Pământul ( Fata de Împărat și Pajul). Aceste doua tărâmuri pot fi foarte bine evidențiate și delimitate în mina Rudolf – Pământul va fi amfiteatrul cu scena , iar Cerul va fi reprezentat de Roata Mare .

Adrian Mărginean , asistentul de regie a gândit acest proiect ca un mod de promovarea a acestei lucrări și a considerat că este cel mai potrivit a comemora cei 125 de ani de la dispariția prematură a “Luceafărului” poeziei românești.

Prețul unui bilet este de 10 lei pentru elevi și studenți , iar pentru adulți este de 20 lei. Rezervări la numarul de telefon 0364 360 940.  Intrarea în Salina  se va face începând cu ora 19.00, intrarea Durgau

( Aleea Durgăului, numarul 7, Turda)

Vă așteptăm cu mult drag !

Dragi turiști,
vă informăm cu bucurie că, în perioada 17 Februarie - 3 Martie 2024, Salina Turda va fi deschisă zilnic,
între orele 09.00 - 18.00, cu ultima intrare în subteran la ora 17.00!
Vă așteptăm cu drag!