Iona de Marin Sorescu la Salina Turda: 22 si 23 NOIEMBRIE 2014, ORA 18.00

Iona de Marin Sorescu, la Salina Turda, 22 si 23 NOIEMBRIE 2014, ORA 18.00, SALINA TURDA (Salina Turda – intrarea Salina Durgau – Aleea Durgau, nr. 7)
Productia Teatrului Sala Mica – Cluj-Napoca, in parteneriat cu Salina Turda

IONA DE MARIN SORESCU
cu FLORIN VIDAMSKI
regia MIHAELA PANAINTE

Rezervari bilete la tel. 0364 260 940 (intre orele 9.00 – 17.00) sau 0748827432
sau biletmaster.ro:
https://www.biletmaster.ro/ron/Production/88353/Iona

Pret bilet 40 RON
Pret cu reducere pentru studenti si elevi 20 RON

IMPORTANT !
Spectatorii din Cluj se pot deplasa cu autocarul (Cluj – Salina Turda si retur), costul transportului este de 14 RON (dus-intors).
Cand rezervati biletul, anuntati, va rog, si rezervarea locului in autocar.
Autocarul va pleca spre Salina la ora 17.00, de la Teatrul National Cluj-Napoca – intrarea actorilor (in spatele teatrului).

Spectacolul „Iona” s-a născut în urma întâlnirii dintre un text excepţional, creaţie a celebrului scriitor Marin Sorescu, şi un spaţiu inedit, lacul de sare, din adâncul Salinei Turda. Producţia Teatrului Sala Mică în parteneriat cu Salina Turda, este un proiect cultural inedit şi a avut ca obiectiv principal, crearea unei forme estetice cu un mesaj puternic, în contextul cultural clujean, prin explorarea şi exploatarea unui spaţiu turistic, care devine un cadru perfect pentru un text excepţional al darmaturgiei româneşti.
„Iona e poezie pură, Iona parcurge un spaţiu iniţiatic şi revine în lume, poate tranformat, poate capabil de a se raporta la ceilalţi, altfel”- a declarat regizoarea Mihaela Panainte .

”Un proiect curajos şi incitant, o provocare frumoasă. Pentru mine acest drum către spectacol a dezvăluit o triplă întâlnire: cu regizoarea Mihaela Panainte – un animator de teatru talentat, care aduce un aport viu şi extrem de original în peisajul teatral românesc; cu textul lui Marin Sorescu – o tulburătoare adâncime, o complexitate ameţitoare a sensurilor şi o mare confruntare pentru orice actor; iar cea de-a treia, cu spaţiul acesta fenomenal din adâncul salinei, care se potriveşte perfect textului”, a mărturisit Florin Vidamski.