Japán nemzeti televizió a Tordai Sóbányánál

A Japán nemzeti televizió , augusztus 27 és 28.án jelen van a tordai sóbányánál, egy dokumentumfilm forgatása alkalmával , aminek a témája „Körülöttünk lévő világ gyönyörei”. Ay NHK televizió , BS-1 csatorna heti adása 17:00 -17:50 között hetente követhetö, célja pedig csodálatos turisztikai látványosságok bemutatása.

A szeptemberi program a Tordai Sóbányának lessz szentelve és 15.én fog megjelenni a csatornán.

„A felszini fórróság elöl menekülve, a hűvös földalatti világ fele sietünk. Japánban csak metro vagy földalatti üzletek léteznek. De máshol a világon léteznek olyan helyek is ahol egésszen különleges és látványos  módon érvényesitették a különleges földalatti világot.” – e módon mutatja be a bányát a műsorvezetö a dokumentumfilm kezdetén.

A forgató csapatnak három tagja van : Olivia Berghianu- rendező, Florin Toals-operatör și Naofumi Tsuchiya-riporter.

Szerdán 12 órai kezdettel a Rudolf tárna koncerttermében, Nelutu Gabor népzene koncertet tart, utánna pedig Tritenii de Jos néptánceggyüttese különleges elöadást tart a Japán televizió számára de ugyanakkor a jelenlévök is örvendhetnek e különleges eseménynek.

A Tordai Sóbánya vezetősége úgy véli , hogy e dokumentumfilm reklám szempontjából nagy szerepet játszik, igy sikerül majd egésszen új tipusú turistákat csalogatni e messzi órszágból. Ugyanakkor megfelelő pillanatnak tartjuk, hogy sikeres kapcsolatot inditsunk a Japán televizióval annak érdekében , hogy minnél több turistát fogadjunk ebböl az órszágból.

Dragi turiști,
vă informăm cu bucurie că, în perioada 17 Februarie - 3 Martie 2024, Salina Turda va fi deschisă zilnic,
între orele 09.00 - 18.00, cu ultima intrare în subteran la ora 17.00!
Vă așteptăm cu drag!