Rezultate financiare notabile la Salina Turda, la finele trimestrului III din acest an!

Rezultatele economico-financiare ale societatii Turda Salina Durgau SA vorbesc de la sine despre modul in care este gestionata activitatea acestei societati, la care actionar unic este Consiliul Local Turda. Comparativ cu anul 2014, cresterile indicatorilor de performanta depasesc cu mult valorile stabilite de actionarul unic, la aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli (BVC).

Rezultatele financiare ale societatii, la 30 septembrie 2015, ce deriva din munca intregului colectiv caruia ii multumim pe aceasta cale, ne-au determinat sa solicitam in Consiliul Local al Municipiului Turda a treia rectificare pozitiva de buget din anul 2015. Astfel, daca in anul 2014 a fost inregistrat un profit brut de 739.000 lei (pe intregul an), in acest moment conform bugetului depus spre aprobare, profitul prognozat pe anul 2015 este de 1.418.000 lei (aproape dublu!).

Acest profit vine din cresterea veniturilor societatii si din scaderea cheltuielilor:

– Daca la 30.09.2014 cifra de afaceri a societatii era de 7.342.865 lei, la 30.09.2015 cifra este de 9.166.965 lei.

– La centrul de profit Strand Durgau pe perioada estivala a fost inregistrat un profit brut cu 404% mai mare decat in anul precedent( in anul 2014 profitul a fost de 60.474 lei , iar in anul 2015 a fost de 244.315 lei), in conditiile in care tarifele de intrare au fost aceleasi.

– In acest proces de eficientizare economica a activitatii se poate include  atentia sporita a incasarilor (cu sanctionarea celor care vizau propriul interes, in detrimentul interesului societatii), dar si analiza eficientei in ceea ce priveste cheltuielile de publicitate, actuala conducere asumandu-si rezilierea unor contracte neperformante cu unele organe de media.

Din pacate, nu este exclus ca aceste actiuni sa atraga oprobiul celor direct implicati in ”capusarea” societatii, insa intre a raspunde unui santaj cu actiuni concertate si mediatizate privind vehicularea unor informatii neadevarate, cu scopul de a renunta la interesele societatii, care sa stirbeasca imaginea celor care conduc in prezent societatea si realizarea unor performante economice de care sa se bucure si cetatenii Turzii (din profitul societatii, banii se varsa la bugetul local, iar apoi pot fi cheltuiti pe diverse investitii, cum ar fi asfaltarea strazilor, de exemplu), am preferat sa ne asumam cea de-a doua varianta. Totodata, ne rezervam dreptul de a avea reactii punctuale, cu prezentarea unor date edificatoare, in cazul in care numele societatii va fi folosit in strategiile de manipulare ale unor cercuri de interese.

Insa, pentru toti cei care sunt de buna credinta, consideram ca avem datoria de a prezenta transparent activitatea societatii. Raportul privind situatia economico-financiara a societatii la data de 30.09.2015, rapoartele privind centrele de profit si proiectul de rectificare pozitiva a BVC (bugetul de venituri si cheltuieli) pe anul 2015 au fost inregistrate la Consiliul Local al municipiului Turda, au fost discutate de catre consilieri locali in comisii, urmand sa intre pe ordinea de zi a primei sedinte de consiliu local. Toate aceste documente sunt publice si pot fi studiate!

De mentionat ca managerul societatii nu are nici un ”beneficiu” din profitul societatii, asa cum s-a intamplat in alte perioade, in contractul de mandat  neexistand beneficii directe sau cote care sa fie atribuite managerului societatii din profit (beneficii de acest gen respectiv cote de participare la profitul societatii si-au asigurat doar fostele conduceri si nicidecum conducerea actuala).

”Singurul nostru beneficiu este multumirea rezultata dintr-o munca bine realizata, iar colectivul pe care il conduc a avut cele mai bune rezultate din anul 2010 (de la infiintarea societatii) si pana acum.

Tocmai pentru ca unul dintre obiectivele noastre este de a asigura transparenta in ceea ce priveste activitatea societatii, toate deciziile luate de consiliul de administratie, toate raportarile financiar-contabile si executiile bugetare sunt inregistrate la consiliul local al municipiului Turda, in calitate de unic actionar, spre stiinta consilierilor locali.

 Mai mut,  consideram ca fiecare societate cu capital de stat ar trebui sa asigure aceeasi transpartenta, tocmai respectand principiile unei bune  si corecte administrari  a banului public.” – Simona Baciu, director general  Societatea Turda Salina Durgau S.A.

Dragi turiști,
vă informăm cu bucurie că, în perioada 17 Februarie - 3 Martie 2024, Salina Turda va fi deschisă zilnic,
între orele 09.00 - 18.00, cu ultima intrare în subteran la ora 17.00!
Vă așteptăm cu drag!