Rezultatele financiare ale Turda Salina Durgău SA și implicațiile în rezolvarea problemelor investiționale ale localității

Rezultatele financiare obținute de societatea Turda Salina Durgău SA, în anul 2015, se vor reflecta în mod direct în bunăstarea municipiului, în condițiile în care societatea are acționar unic Municipiul Turda, iar conform prevederilor legale, o parte semnificativă din profit a fost vărsat la bugetul local . (În aceste condiții, o activitate economică mai eficientă, concretizată printr-un profit mai mare, a condus la vărsarea in  bugetul local a unei sume mai mari de bani. Sumă care, ulterior, poate fi folosită pentru activități investiționale, inclusiv pentru lucrări de asfaltare a unor străzi.

Tocmai de aceea, profitul foarte mare obținut de SC Turda Salina Durgău SA în cursul anului 2015 va putea conduce la investiții mai mari, din partea municipalității, pentru asigurarea unei creșteri a calității vieții cetățenilor turdeni. Trebuie precizat că, raportat la cifre, profitul brut realizat în anul 2015 s-a ridicat la 3.042.199 lei, mai mare de circa 4 ori decât profitul înregistrat în anul 2014 (739.549) și de aproape 6 ori decât profitul înregistrat în cursul anului 2013 (572.487 lei).

Datele comparative scot în evidență managementul extrem de eficient al actualei conduceri a societății, care a asigurat managementul economic de la finele anului 2014, dar și valorile insignifiante care au ajuns la bugetul local, în perioada anilor 2013-2014.

Trebuie să precizăm că 50% din profitul net realizat în anul 2015, respectiv suma de 1.294.040 lei, a fost virat la bugetul local, conform prevederilor legale, in data de 10.05.2016 (dupa aprobarea de catre Consiliul local al situatiilor financiare).

Punerea în valoare a Salinei Turda a dat și posibilitatea dezvoltării unor afaceri locale emergente, fie că este vorba de comerțul artizanal, de încasările din cazarea turiștilor sau din alte tipuri de afaceri. Asta în condițiile în care societatea a asigurat susținerea funcționării bazinului de înot didactic (utilizat de foarte mulți tineri), dar și funcționarea centrului Spa, pe perioada în care nu a existat integrarea necesară cu partea de cazare din cadrul hotelului Potaissa, hotel care a fost renovat complet și va fi inaugurat la finele acestei săptămâni, asigurând astfel un pachet complet pentru orice turist interesat de beneficiile turismului pentru sănătate.

”Ne bucură faptul că am reușit să facem din Salina Turda un bun al tuturor turdenilor, prin implicațiile investiționale pe care le poate avea profitul realizat de noi, în urma unei activități bazate pe exploatarea acestui bun al nostru. Un astfel de bun poate aduce un plus pentru viața locuitorilor Turzii, doar în măsura în care există o activitate economică prosperă, cu cheltuieli riguroase și cu strategii eficiente de atragere a turiștilor, lucru pe care noi, actuala conducere a societății, pot spune că l-am reușit. Practic, scopul nostru este de a eficientiza activitatea în așa fel încât Salina Turda și activitatea societății Turda Salina Durgău SA să devină o sursă de alimentare a bugetului local, dând posibilitatea unor investiții mai mari în calitatea vieții turdenilor, în urma deciziei Consiliului Local, privind repartizarea sumelor, inclusiv în ceea ce privește investițiile în infrastructură, lucru de care municipalitatea și cetățenii, în cele din urmă, nu au beneficiat la fel de consistent în urma activității economice din anii 2013 și 2014.” – Simona Maria Baciu, director general SC Turda Salina Durgău SA.

Notă: Situațiile financiare ale societății sunt disponibile și pe internet, la adresa:

http://salinaturda.eu/wp-content/uploads/2016/05/situatii-finaciare-2015.pdf

Dragi turiști,
vă informăm cu bucurie că, în perioada 17 Februarie - 3 Martie 2024, Salina Turda va fi deschisă zilnic,
între orele 09.00 - 18.00, cu ultima intrare în subteran la ora 17.00!
Vă așteptăm cu drag!