Salina Turda continuă șirul Târgurilor Internaționale de Turism. Moscova – MITT 2017

Salina Turda  participă, în perioada 14 – 16 martie 2017, la cea de-a 24-a ediție a târgului internațional de turism „MITT 2017”, Moscova, Federația Rusă. MITT se numără printre cele cinci cele mai mari expoziții turistice din lume și este recunoscut de comunitatea internațională a turismului. În anul 2016, pe parcursul celor 4 zile ale expoziției, au fost înregistrați 28.035 de vizitatori din regiuni ale Federației Ruse și țări ale lumii.

România va fi prezentă la „MITT 2017” cu un stand de 72 mp. în care un număr de 10 firme românești vor promova stațiunile balneare, turismul de sănătate, circuite culturale, sejururi la Marea Neagră şi în Delta Dunării precum și oferte privind petrecerea vacanțelor de iarnă.

La această ediție a Târgului de Turism, reprezentanții salinei Maria Simona Baciu – Director general ,Tudor Bodea – Șef serviciu turism si Norbert Balla – Ghid de turism, prezintă frumusețea minei de sare de la Turda împreună cu celelalte obiective aflate în administrare, cu un accent  deosebit pe caracteristicile microclimatului salin. Astfel se încearcă valorificarea potențialului turistic și balnear pentru atragerea unui număr cât mai mare de turiști din această piață turistică.

Excelența Sa, Ambasadorul României în Rusia, Vasile Soare, a vizitat standul României și se declară interesat și încântat de prezența Salinei Turda la târgul de turism din Moscova. Discuțiile avute și strategia de promovare, vizează în primul rând, sectorul de turism de sănătate, sector de care agențiile din Rusia cât si oficiali prezenți sunt extrem de preocupați,

MITT este un eveniment spectaculos din sectorul turismului, care a devenit cel mai important și reprezentativ forum al industriei turistice în Federația Rusă și Europa de Est, ce se desfășoară în 7 pavilioane cu o suprafață totală de 53.000 mp. şi reunește 1.624 de companii și reprezentanțe naționale de turism din 182 de țări ale lumii.

 

Federația Rusă este o piață dinamică, în creștere, reprezentând o oportunitate foarte bună pentru România, în special pe segmentul balneo, litoral, turism cultural și circuite. Principalele destinații căutate de turiștii ruși care călătoresc în România sunt stațiunile balneare, vacanțele pe litoral și circuitele tematice.