Salina Turda – din nou în topul național al celor mai performante companii!

Societatea Salina Turda S.A. s-a clasat pe locul 2, în cadrul Topului Național al Firmelor din România intocmit de Camera de Comert si Industrie a Romaniei la categoria Servicii/Intreprinderi mijlocii, grupa ”Gestionarea monumentelor, clădirilor istorice și a altor obiective de interes turistic”, raportat la rezultatele economice obținute în anul 2016.

Clasamentul este realizat pe baza unei metodologii complexe şi unitare la nivel naţional, prevăzută de lege şi implementată de fiecare Cameră la nivel de judeţ. Topul analizează indicatori precum cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficienţa utilizării resurselor umane şi eficienţa utilizării capitalului angajat.

Prezența companiei turdene în topul național al celor mai performante companii reprezintă o recunoaștere a managementului performant aplicat în cadrul societății în care administrația locală deține toate acțiunile (100%).

În anul 2016, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 14.574.427 lei (cu circa 40% mai mare decât în anul 2015) și un profit de 5.294.829 lei (cu peste 70% mai mare decât în anul precedent), cu o medie de 120 de angajați. Societatea administrează mai multe obiective: Salina Turda, Ștrandul Durgău, Bazinul didactic de înot, Hotelul Potaissa și Centrul Spa de la hotel.

Rezultatele economico-financiare se reflectă în mod direct în bunăstarea turdenilor și ridicarea standardului lor de viață. Societatea contribuie la veniturile bugetului local, conform procedurilor legale, din sumele vărsate administrația locală putând suplimenta lucrările de investiții. De asemenea, societatea acoperă cheltuielile pentru buna funcționare a bazinului de înot didactic, anual sute de copii beneficiind de învățarea tainelor înotului sau chiar performând în această ramură sportivă.

Totodată, Salina Turda S.A. se implică în susținerea unor acțiuni organizate în urbe de sectorul organizațiilor neguvernamentale, sprijină performanța tinerilor, sprijină organizarea unor evenimente pentru turdeni și este un important susținător al echipei de handbal Potaissa Turda, care activează cu succes în Liga Națională de handbal masculin, unde în sezonul trecut a reușit performanța de a câștiga medaliile de bronz și locul 2 în Cupa Challenge.

Dragi vizitatori,

cu ocazia sărbătorilor pascale, între 26 Aprilie - 12 Mai 2024, Salina Turda va fi deschisă zilnic, între orele 09.00 - 19.00, cu ultima intrare
în subteran la ora 18.00.
Vă așteptăm cu drag!

Dear visitors,

during the Easter Holiday, between the 26th of April - 12 of May 2024, Turda Salt Mine will be open daily, from 9.00 am to 7.00 pm, with the last access
in the underground at 5.00 pm.
Looking forward to having you!