Salina Turda in 2015 – an de performanta economica

Dupa analiza primelor trei luni de activitate din acest an financiar, conducerea societatii care administreaza Salina Turda, este in masura sa aduca la cunostiinta publica faptul ca cel mai mare obiectiv turistic din zona noastra, este in crestere de la un an la altul in ceea ce priveste numarul de vizitatori .

Cresterea numarului de turisti se reflecta in statistica si in cifrele financiare ale societatii ce administreaza mina de sare de la Turda. Evolutia pozitiva in primele 3 luni ale anului 2015 arata ca la data de 31 martie 2015 veniturile totale inregistrate de societate sunt mai mari cu 221.432 lei decat cele inregistrate in aceeasi perioada a anului 2014. De asemenea, numarul de vizitatori la 31 martie 2015 este 45.628 fata de 41.624 inregistrati la 31 martie 2014, in crestere cu 4004 turisti.

Cresterea numarului de vizitatori vine pe fondul unei activitati intense de promovare a turismului balnear si de agrement. O pondere importanta o constituie si  diversificarea activitatii de turism prin evenimente de natura culturala, sportiva si recreativa desfasurate in aceasta perioada (concert de opera sustinut de soprana Daniela Vladescu si solistul Viorel Rus, deja binecunoscuta piesa de teatru „Iona”, concert de jazz a trupei instrumentale „Caffe do Brasil”, incercari de doborare record la inaltime de „dragonul din Transilvania Flaviu Cernescu” si de viteza si anduranta pe scarile din mina Rudolf a lui Bogdan Chiorean, Cupa Salina la tenis de masa editia 3, Concurs de Tir de tras cu arcul si recreative ca „Micul biciclist si siguranta lui” , demonstratia de Karate a Karate Club Turda).

In luna martie 2015 Salina Turda a fost prezenta la Targurile de Turism de la Budapesta si Berlin, unde a stabilit parteneriate cu mai multe agentii de turism din Europa si din tara si a fost cea mai cunoscuta si vizitata de la  standul Romaniei. Participarea la aceste targuri internationale s-a realizat in colaborare  cu Autoritatea Nationala pentru Turism. Multumim conducerii acestei institutii nationale pentru cuprinderea Salinei in strategia nationala de dezvoltare turistica.

Scopul principal al conducerii societatii este de a dezvolta si de a asigura un turism sanatos si de calitate.

Conducerea departamentului de turism multumeste ghizilor si organizatorilor de turism pentru participarea la curatenia de primavara din perimetrul obiectivului turistic. De asemenea, conducerea departamentului administrativ si tehnic multumeste intregului personal, a carui implicare contribuie la imbunatatirea calitatii activitatii turistice din cadrul societatii.

Pe de alta parte, suntem uimiti ca activitatile de curatenie desfasurate de societate constituie subiectul unor stiri locale cu caracter negativ si regretam pozitia anumitor organe de presa locale care prin activitatea jurnalistica nu fac decat sa aduca prejudicii de imagine societatii.

In perioada imediat urmatoare, se vor realiza si lucrari de reabilitare generala a echipamentelor si instalatiilor de agrement din subteran, iar pe aceasta cale ne cerem scuze turistilor pentru eventualele intreruperi ale activitatii rotii panoramice.

Multumim tututor colaboratorilor si partenerilor care ne sprijina in activitatea de promovare si dezvoltare a obiectivului turistic Salina Turda  si fac ca acesta sa fie, intradevar, „Cel mai frumos loc subteran din lume”.

Director Simona Maria Baciu

Sef serviciu turism Florin Vulturar

Sef Serviciu Tehnic Nastase Sergiu