Televiziunea natională din Japonia este prezentă la Salina Turda

Televiziunea natională  din Japonia NHK  este prezentă la Salina Turda  azi, 27.08.2014 si mâine 28.08.2014  pentru realizarea unui  documentar, având ca temă  ‘Fascinația lumii înconjurătoare’. Este un program săptămânal ce este difuzat pe canalul BS-1 al televiziunii NHK, intre 17:00-17:50, prezentând minuni naturale din toată lumea.

http://www.nhk.or.jp/agora/

Programul din septembrie va fi dedicat Salinei Turda. Data difuzarii pe post va fi pe 15 septembrie, 2014.

“Fugim de caldură de la suprafată și ne îndreptăm spre răcoarea din subsol. În Japonia nu există decât metrou sau magazine subterane. Dar iată că există în lume locuri în care subteranul este valorificat cu totul diferit și în mod spectaculos’’, acesta este modul în care va fi prezentată Salina Turda de către realizatorul documentarului.

Echipa este formată Olivia Berghianu- redactor, Florin Toals-operator și Naofumi Tsuchiya-reporter.

Miercuri , începând cu ora 12.00 va avea loc în amfiteatrul Salinei un spectacol cu muzică tradițională, în deschiderea programului va cânta formația instrumentală  condusă de Neluțu Gabor, iar apoi trupa de folclor din Tritenii de Jos va delecta publicul cu dansuri populare traditionale românești.

Acest mic spectacol va fi oferit televiziunii nationale din Japonia, dar si tuturor turistilor care vor trece pragul Salinei mâine.

Conducerea Salinei consideră că acestă valoare promoțională a acestui documentar va aduce un nou segment de turisti la Salina Turda si se dorește o colaborare in continuare  cu Japonia pentru a atrage un număr cât mai mare de turiști.